Vēstnesis Dzintars Kristovskis

Dabas produktu gardēdis un zinātājs Dzintars Kristovskis ir izvēlēts kā Eiropas gastronomijas reģiona vēstnesis, jo viņa filozofija pilnībā atbilst arī projekta izstrādātajam konceptam “Ar dabu šķīvī”.

Kā atklāj pats garšu meistars, lai radītu jaunas un Latvijai vien raksturīgas receptes, daudzas stundas viņš pavada mežos un pļavās, garšojot un atklājot jaunus augus, ko tālāk pasniegt apmeklētājiem restorānam atbilstošā stilā.

Kā norāda pats Dz. Kristovskis, “tehnoloģijas un gatavošanas iespējas mūsdienās ir tik attīstītas, ka es jūtu nepieciešamību atgriezties pie saknēm. Rīgas-Gaujas reģiona izstrādātais koncepts ir tieši par to – par produktiem un izejvielām, ko esam slavinājuši, cienījuši un likuši galdā jau gadu simtiem,  iegūtas no pašu mežiem, pļavām, upēm un ezeriem".

Dzintars profesionālajā virtuvē darbojies jau vienpadsmit gadus, taču par visvērtīgākajiem viņš uzskata tieši pēdējos četrus. To laikā aizsākts un joprojām turpinās darbs pie tīras reģionālo produktu virtuves izveides, kas sevī ietver gan savvaļas velšu izzināšanu, gan šim reģionam atbilstošu dzērienu lološanu un tiem pienācīgas goda vietas atvēlēšanu uz svētku galda. Šefpavāra filozofija balstīta domā par tīru ēdienu - gan dabiskām, ekoloģiski augušām sastāvdaļām, tīrām garšām, gan ēdienu minimālām kombinācijām, taču maksimāliem garšas akcentiem.

 “Ja skatās uz vairākām pasaules ikoniskajām virtuvēm un velk paralēles, tad kopīgais visām ir konkrēti tā reģiona produkti. Tieši izejvielas padarījušas tās atpazīstamas. Arī šeit ir bijušas pamatvērtības, taču kādā vēstures punktā esam sākuši no tām attālināties. Tāpēc jāsaprot, ka tas, ko cenšamies veidot, nav jauns modes virziens, bet atgriešanās pie saknēm. Caur šim reģionam raksturīgo, caur garšu, kas nāk no šīs zemes.”

Partners